digitale kabeltelevisie

« VPRO 3 voor 12 TV toegevoegd Interactieve Nieuwsquiz loopt mis »Regionale zenders toegevoegd bij TV Home

16 november 2003

regionale zenders toegevoegd Medio November zouden de regionale zenders toegevoegd worden. En precies op 15 November is het ook zo ver, de regionale omroepen uit het verzorgingsgebied van TV Home; TV Noord, Omrop Fryslân, TV Drenthe, TV Oost, TV Flevoland, TV Gelderland, Omroep Brabant TV en L1 Limburg zijn aan het pakket toegevoegd. Ook VRT1 en Canvas zijn nu digitaal.

Ook de clipzender "The Box" is nu digitaal te zien, maar dan wel in een andere versie dan via analoge kabel. (The Box zendt per regio een ander programma uit, afhankelijk van de clips die kijkers aangevraagd hebben).

Voor wie het precies wil weten; de box versie in Twenthe is 27, en die op TV Home is 86.

Op kanaal 10 is "info TV" verschenen, het Mozaiek/Info kanaal van Essent. Ook deze blijkt met edities te werken, want de Tv Home versie
geeft info over adviezen van de programmaraad IJsseland/Noordoostpolder/Zuid-Drenthe, terwijl de analoge versie het heeft over de programmaraad Twenthe.

Ook zijn op de radio VRT 1, 2 3 en NDR 1 toegevoegd. Dit werd allemaal in een (papieren) brief meegedeeld. Wat niet in die brief vermeld stond is dat bij de radio ook RTL FM is toegevoegd (op kanaal 516, waardoor alle zenders tussen 516 en 528 een plaatsje opschuiven.)