digitale kabeltelevisie

« 3 Voor 12 kanaal verdwenen Nederland 1, 2 en 3 in breedbeeld »Irdeto Access in plaats van Viaccess

21 maart 2004

Op 22/02 was me al opgevallen dat Mediakabel Irdeto als nieuw CA (abonnee autorisatie) systeem ging ondersteunen. En nu blijkt inderdaad dat TV Home met Irdeto in zee gaat (persbericht, pas op, veel marketing bla) Interessante zin uit het bericht van Marc Maters, Manager Digital Television of Essent Kabelcom; "Of course we’ll make sure that our current subscribers can keep on using their existing equipment." Dan vraag ik me altijd meteen af; "voor hoe lang?"

Of en onder welke voorwaarden huidige abonnees hun Viaccess kaart kunnen omruilen voor een Irdeto kaart is nog niet bekend. Met de huidige Viaccess kaart kun je de nieuwe decoders niet gebruiken. Hou er ook rekening mee dat op den duur (nog niet bekend is wanneer) de Viaccess systemen uitgezet zullen worden. Als je nu nog een decoder moet kopen lijkt het veiliger om te wachten op één van de nieuwe Irdeto modellen, ook al zijn die duurder dan de Sagem.

Met dank aan David de Jong, http://www.dutchmedia.nl/ voor de tip.