digitale kabeltelevisie

« Irdeto Access in plaats van Viaccess ESPN nieuw op TV Home »Nederland 1, 2 en 3 in breedbeeld

21 maart 2004

TV Home krijgt Nederland 1, 2 en 3 digitaal aangeleverd vanuit Hilversum. Binnenkort (verwachting is 23 Maart) begint Hilversum met het anamorph uitzenden van breedbeeldprogramma's via digitaal. Dat betekent dat niet langer zwarte balken onder en boven in beeld te zien zijn, en je TV het beeld maar moet uitvergroten. Bij anamorph worden alle beeldlijnen gebruikt, en lijkt het beeld ingedrukt (heel dunne mensen). Een 16x9 TV rekt het dan horizontaal op, zodat je beeld hebt met maximale kwaliteit. TV Home geeft dit signaal door zodra het beschikbaar is.

Voor de gewone analoge uitzendingen blijft Hilversum uitzenden met zwarte balken onder en boven (letterbox).