digitale kabeltelevisie

« Essent stelt kabel open voor andere aanbieders TV Home kanaal begonnen »EK Breedbeeldkanaal weer verdwenen

07 juli 2004

Tot ziens in 2006!Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd van het EK voetbal. Maandag is op kanaal 11 het signaal van Nederland 2 verdwenen, en kwam de titel hiernaast in beeld. Men gaat er blijkbaar vanuit dat in 2006 breedbeeld voetbal uitzendingen nog steeds niet standaard zijn, en dat er dan weer een speciaal kanaal voor komt.

Sinds woensdag is kanaal 11 weer helemaal verdwenen uit de lijst van zenders.

Overigens was de slogan "Met EK in breedbeeld meer zien" tijdens de slotceremonie niet helemaal waar. Bij enkele shots (bijv. van het vuurwerk boven het stadion) werd blijkbaar een 4:3 camera gebruikt. Om daar toch een 16:9 signaal van te maken werden de onder en bovenrand afgesneden, en het beeld uitvergroot tot het weer schermvullend was. Daar zag je in het breedbeeld signaal dus minder dan bij 4:3. Ik was net te laat om er nog een screencapture van te kunnen maken... Dit was alleen bij enkele shots bij de sluiting, de wedstrijd zelf was wel in echt breedbeeld.