digitale kabeltelevisie

« EK Breedbeeldkanaal weer verdwenen 3 voor 12 TV Terug »TV Home kanaal begonnen

14 juli 2004

TV Home kanaal begonnenMeer dan een half jaar te laat is vandaag dan toch het TV Home kanaal verschenen. In de zenderkaart die bij de introductie van TV Home werd rondgestuurd stond dit kanaal aangekondigd voor medio november 2003.

Het kanaal doet mee aan de laatste mode; onderin een tickertape met nieuwsberichten. Headlines van het ANP, en oproepen om mee te doen aan een SMS spelletje.


Mozaiek van 4 zendersDe programmering is een herhalende caroussel, met daarin ook een soort mozaiekbeeld. Alleen zie je dan maar 4 zenders tegelijk. Opvallend is dat de achtergrondmuziek dan vervangen wordt door het geluid van één van de zenders. Verder is er aandacht voor medianieuws, en kijktips voor televisie.

Op de teletekst achter het kanaal is veel nuttige info te vinden, waarvan de meeste ook op de site staat. Nieuw is een lijst met mogelijke foutmeldingen, en wat dan te doen.


Hotel boeken via TV Home?Ook al gezien op de TV Home site, maar ook hier aandacht voor 'speciale' TV Home arrangementen in een hotel. Op de teletekst van het kanaal staat op pagina 500 ook een shop aangekondigd.

Dit soort marketing denken irriteert mij altijd behoorlijk. Je ziet het ook veel bij banken; bij een rekeningafschrift zit altijd een foldertje van nog een ander product. Je bent niet een gewaardeerde klant, maar vooral een 'opportunity' om nog meer omzet te maken.


Cartoon Network zender van de weekVerder is er aandacht voor een zender van de week. Rechts kun je lezen dat je 24 uur per dag naar Cartoon Network kunt kijken, links zie je dat de zender uitzending heeft tussen 6 en 21 uur...

Update 18/07/2004: De fout is hersteld; helaas door de tekst rechts aan te passen, en niet door Cartoon Network 24 uur per dag door te geven.