digitale kabeltelevisie

« Voetbalkanaal begonnen bij TV Home Informatie over nieuwe decoders »TV Home: Voetbalkanaal begonnen op één kanaal

16 augustus 2004

Voetbalkanaal met virtuele reclameNu het voetbalseizoen echt begonnen is heeft het voetbalkanaal ook de nieuwe vormgeving (logo in de rechterbovenhoek) in gebruik genomen. Engelse wedstrijden worden veel in breedbeeld uitgezonden, Nederlandse niet. Blijkbaar is het voor het voetbalkanaal niet mogelijk om per programma of wedstrijd om te schakelen tussen breedbeeld en gewoon, daarom wordt maar alles in anamorph breedbeeld uitgezonden.

Ook op deze zender zijn bij de Nederlandse eredivisie wedstrijden de virtuele reclames naast het doel te zien. Deze nepreclames zijn te klein om goed te kunnen lezen (maar groot genoeg om te irriteren), onscherp in beeld gebracht, en geven een bijzonder vreemd effect als er een speler 'doorheen' loopt.

Voetbalkanaal zonder virtuele reclame vanuit andere hoek Maar als je via een andere camera naar de wedstrijd kijkt blijken ze ook nog eens spontaan verdwenen te zijn. Kijk hier maar eens naast de keeper, geen bord van 'Big Boss' te bekennen.

Op dit moment wordt bij TV Home alleen kanaal 1 van het voetbalkanaal doorgegeven. Als je op hun site kijkt kun je zien dat ook van de Premier League op zaterdag diverse wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, dus niet alleen bij de Champions League worden meerdere wedstrijden tegelijk doorgegeven. Alleen is deze dienst dus niet beschikbaar bij TV Home.