digitale kabeltelevisie

« TV Home cijfers TV Home: Voetbalkanaal begonnen op één kanaal »Voetbalkanaal begonnen bij TV Home

10 augustus 2004

Voetbalkanaal logo Vanaf vandaag is op kanaal 130 het Voetbalkanaal te vinden. Het kanaal wordt in anamorph breedbeeld doorgegeven. Omdat de (oude) wedstrijden die nu uitgezonden worden nog in 4:3 zijn wordt dus een deel van het beeld gebruikt voor zwarte balken links en rechts. Misschien duidt dit er op dat in het nieuwe seizoen veel wedstrijden in breedbeeld worden uitgezonden?


Geluid in 2 talenVoetbalkanaal probeert wedstrijden met zowel Nederlands als origineel (Engels volgens de EPG) commentaar uit te zenden. Met de wedstrijd die vanavond te zien is (Dynamo Kyiv - Arsenal uit 2003) is dat niet gelukt, op het Nederlandse geluidskanaal was Engels commentaar te horen, op het Engelse kanaal Russisch. In de tweede helft was dat net andersom. Maar dan spelen de ploegen ook de andere kant op, misschien heeft dat er mee te maken :-)


nieuwe vormgeving
Volgens http://www.tctubantia.nl/ op 31 Juli was het nog niet duidelijk of TV Home ook meerdere wedstrijden tegelijk kon doorgeven vanaf het begin op 14 Augustus. Er zou wel aan gewerkt worden.

Het voetbalkanaal zit het hele voetbalseizoen 2003/2004 gratis in het standaardpakket van TV Home.