digitale kabeltelevisie

« Informatie over nieuwe decoders Samsung ontvanger heeft een typenummer »Cartoon network begint half uur te laat

08 september 2004

cartooncrop.jpgIn tegenstelling tot wat er in beeld staat (en op de TV Home site) begint de uitzending van Cartoon Network pas om 6.30 uur. Het viel me deze week op omdat sinds afgelopen vrijdag Cartoon Network doorgeven wordt op het analoge Preview TV kanaal. Van 20.00 tot 6.00 is er Bloomberg te zien, en van 6.00 tot 20.00 Cartoon Network. Maar toen ik een keer wat vroeg langs de kanalen zapte zag ik toch het bekende blauwe scherm, dat pas verdween om 6.30.

playboy.jpgDe verklaring is waarschijnlijk dat Cartoon Network en Playboy TV de bandbreedte delen. Als je goed oplet en snel heen en weer schakelt kun je zien dat Cartoon Network pas begint als op Playboy TV het testbeeld alweer verschenen is. En om 21 uur zie je op Cartoon Network nog even een stukje van TCM (die blijkbaar op de satelliet een kanaal deelt met Cartoon Network), en pas als daar het Cartoon Network testbeeld staat beginnen bij Playboy TV de uitzendingen.

Deze kanaaldeling komt nog uit de begintijd, toen Playboy TV samen met The Adult Channel op één kanaal zat, en uitzond van 21.00 tot 5.00. Dan was er overdag ruimte van 6.00 tot 21.00 voor Cartoon Network.

adult.jpgLater zijn Playboy/Adult Channel twee aparte kanalen geworden, die elk hun zendtijd uitgebreid hebben, van 21.00 tot 6.30 (Playboy TV), en van 23.00 to 6.30 (Adult Channel).

Volgens mij wordt de bandbreedte die Adult channel overdag niet nodig heeft niet gebruikt. Ik weet tenminste geen zender bij TV Home die alleen tussen 6.30 en 23.00 (of minder) uitzendt.