digitale kabeltelevisie

« Samsung ontvanger heeft een typenummer TV Home: Beperkte uitbreiding in november »Casema maakt ook herstart met digitale TV

13 september 2004

tvd.gifSinds vorige week is Casema gestart met TVD, de nieuwe naam voor hun digitale televisiedienst. Verdwenen zijn de vormen van interactie, zoals TV mail (email via decoder) dat tot nu te gebruiken was. Ook moeten klanten vanaf nu zelf een decoder aanschaffen. Omdat dezelfde techniek als bij TV Home gebruikt wordt, zijn dezelfde decoders bruikbaar;

"Casema maakt samen met Essent Kabelcom en Multikabel gebruik van hetzelfde technische platform. Dat betekent dat consumenten die verhuizen van bijvoorbeeld Casema- naar Essent gebied de door hun aangeschafte digitale ontvanger kunnen blijven gebruiken. Bovendien werken de drie bedrijven nauw samen aan de verdere ontwikkeling van digitale televisie."

Het aangeboden standaard zenderpakket is iets kleiner dan dat van TV Home, en kost € 9,95 per maand. Opvallende verschillen zijn ontbreken van Sky News, en het wel hebben van Fox News. 3Voor12 TV is er niet bij. Private Blue wordt vanaf 22 september weer doorgegeven, na op 9 augustus weggehaald te zijn... Verder zijn er twee zenders in het standaardpakket die TV Home niet heeft; ERT Sat (grieks) en TBN Europe (vergelijkbaar met Life TV, gospel kanaal). Cinenova kost bij Casema € 15,95 per maand (€ 9,95 bij TV Home). En er zijn een aantal kleinere pakketten zoals Turks en Arabisch. Het Voetbalkanaal is dit seizoen gratis, en moet daarna € 14,95 per maand gaan kosten. (Toekomstige prijs bij TV Home nog niet bekend.)