digitale kabeltelevisie

« Casema maakt digitaal basis gratis Publieke Omroep wil snel beginnen met themazenders »Publieke omroep wil themazenders beginnen

30 september 2004

317themazenders.gif

NOS teletekst, Pagina: 317-01;

Publieke Omroep wil op korte termijn naast de bestaande netten themazenders samenstellen die via digitale televisiekanalen moeten worden verspreid.

Enkele jaren geleden probeerde de overkoepelende organisatie van de omroepen al een nieuwszender en een cultuurzender te realiseren,maar die moesten via analoge kanalen hun weg naar de huiskamers vinden.

Door de opkomst van digitale tv zijn de plannen nu kansrijker,denkt Publieke Omroep. "We hebben de themaplannen uit de kast gehaald en gaan er voortvarend mee aan de slag",zei H.Bruins Slot, voorzitter van de raad van bestuur van Publieke Omroep woensdag op het omroepcongres in Bussum.