digitale kabeltelevisie

« CommerciĆ«le omroepen starten met digitale televisie KPN en digitale kabeltelevisie »Nieuwe interactieve programma's op Nederland 1

01 oktober 2004

stoneroos.gifStoneroos zet op haar site;

"Vanaf 28 september tot eind december zijn er op Nederland 1 weer nieuwe interactieve afleveringen te zien van NCRV's Nationale Nieuwsquiz en Willem Wever. De nieuwsquiz is reeds voor het vierde seizoen interactief mee te spelen. Willem Wever begint aan haar tweede interactieve seizoen. De NCRV maakt voor Willem Wever gebruik van de Stoneroos iTV Redactietool. Ook dit jaar voegt de redactie van het programma zelf de extra informatie toe aan het programma. Willem Wever wordt uitgezonden op donderdagavond om 19.30 uur, de Nationale Nieuwsquiz wordt uitgezonden op dinsdagavond rond 21.05 uur.
[copyright 2004, Stoneroos]
"

De vraag is wie dit nog kan bekijken. TV Home, Casema en multikabel zijn gestopt met elke vorm van interactiviteit, en het extra signaal dat daarvoor nodig is wordt niet meer doorgegeven. Deze programma's werden tot nu toe op basis van Open TV gemaakt, en alleen UPC in Rotterdam en Alkmaar gebruikt dat nog.

Dat staat ook verstopt op de stoneroos site; Ook dit jaar kunnen kijkers met een digitale ontvanger de uitzendingen van de Nationale Nieuwsquiz weer interactief meespelen. Vanaf 28 september kunnen alle UPC-abonnee's in het bezit van een Sagem set-top box meedoen.