digitale kabeltelevisie

« BBC3 en 4 bij TV Home vanaf 15 december Publieke Omroep start digitale themakanalen per 1 december »Casema maakt decoder goedkoper

30 november 2004

tvd.gifAfgelopen vrijdag wist Casema de pers weer eens te bespelen met de mededeling dat de decoder in prijs verlaagd zou worden (Financiele telegraaf) ; "Zo verlaagt Casema volgende week de prijs van een ontvanger voor deze televisietechnologie, die een beter beeld en geluid zou opleveren, van 149 naar 69 euro."

Dit is een opmerkelijk bericht, want Casema verkoopt helemaal geen decoders. Er zijn verder in het artikel in DFT, (en ook in een gesprek op BNR) geen details te vinden over welk type decoder dit dan betreft, voorwaardes, periode van deze actie, etc. Ook op de TVD site ontbreekt elke informatie. Zelfs een persbericht ontbreekt. Dit levert onder (aanstaande) abonnees veel onduidelijkheid op. Op het TVDForum voelen mensen die net een decoder gekocht hebben zich boos/opgelicht, en mensen die op het punt staan er een te kopen stellen hun beslissing nog even uit.

Ook over het eind september aangekondigde gratis digitale basispakket is op de hele Casema site nog niets terug te vinden, terwijl dit toch al per 1 december (morgen!) ingaat. Bestaande abonnees hebben wel een brief thuis gekregen, maar ook die blinkt niet uit in duidelijkheid. Welke zenders in het basispakket komen staat er niet in.

Het lijkt er op dat Casema meer aandacht heeft voor het bespelen van de pers met vage aankondigingen dan aan het tijdig en duidelijk voorlichten van (aanstaande) klanten.

In dit opzicht moet ik TV Home een compliment geven; de aankondiging van het digitale basispakket gebeurde vrijdag via de site, en zaterdag ontvingen de abonnees een brief thuis. Ook de nieuwe abonnementsvormen en prijzen staan al op de site, net als de zenderkaart voor 2005, zodat meteen duidelijk is wat er in het basispakket zit.

Update 1/12;
Ondertussen staat het nieuwe zenderoverzicht op de Casema site.

Update 3/12;
Ook de details over de actie met korting op de decoder staan nu op de Casema site, alleen niet in de sectie TVD, maar bij Radio en TV.

Het komt er op neer dat van 16 december t/m 15 januari 2005 de Samsung decoder 69 euro kost i.p.v. 149 euro. (Dit gelft alleen bij inschrijving voor Casema TVD, dus TV Home klanten kunnen niet even een goedkope Samsung gaan scoren.)