digitale kabeltelevisie

« Verstopte diensten TV Home nu echt verdwenen BBC3 en 4 bij TV Home vanaf 15 december »Digitaal televisiepakket standaard voor alle klanten Essent , prijsverhoging abonnement

26 november 2004

tvhome logoNiet onverwacht, na Casema en Multikabel; ook bij Essent digitaal televisiepakket standaard voor alle klanten

"Klanten van Essent Kabelcom ontvangen vanaf januari 2005 het basispakket TV-zenders in digitale kwaliteit. Bovendien worden circa 15 digitale TV-zenders toegevoegd, waarmee het totaal op 45 komt. Naast digitale televisie krijgen alle klanten ook zo'n 30 populaire radiozenders digitaal.

Het huidige zenderpakket blijft ook analoog beschikbaar. Daardoor kunnen klanten dit als vanouds overal in huis ontvangen. Voor het vernieuwde pakket (digitaal & analoog) betalen klanten standaard 14,95 euro per maand.

Met de komst van het nieuwe standaardpakket wijzigt de samenstelling van het bestaande TV Home pakket. Klanten die vanaf januari kiezen voor een aanvullend abonnement op TV Home a 7,95 euro per maand, ontvangen nog eens bijna 50 digitale zenders extra, waaronder het Voetbalkanaal."

Update 28/11 n.a.v. commentaar ;
Analoog abonnement was 13.70 in 2004 voor meeste abonnees, TV Home was 8,50, totaal 22,20. Dat wordt dus duurder, totaal 22,90. Prijsverhoging analoge abonnees 1,25 euro, digitale abonnees die alles willen zien 0,70 euro.

De zenderkaart geeft aan dat TF1 (Frans) en SWF (duits) er bij komen, omdat ze ergens in het Essent netwerk in het analoge pakket zitten.

Hoewel de zenders in het basispakket gratis worden, blijft daarvoor een smartcard en registratie bij TV home nodig. Het is dus niet zo dat deze kanalen ongecodeerd uitgezonden gaan worden.