digitale kabeltelevisie

« Vecai seminar over digitale televisie Verstopte diensten TV Home nu echt verdwenen »Eigen zender Endemol?

22 november 2004

Bij de Internetjournalist een verhaal over DIGITALE KANALEN,en de plannen van Endemol, evt. samen met RTL;

endemollogo.jpg"Endemol Nederland zegt als mediaproducent vooral samen te willen werken met zenders om zijn materiaal te tonen. Maar ze zegt ook te overwegen een eigen digitale zender te beginnen. Het bedrijf voert onderhandelingen en ori´┐Żnterende gesprekken met KPN, de kabelbedrijven en John de Mols mediahuis."

"Met RTL Nederland praat Endemol over een gouwe-ouwe-zender, die gevuld kan worden met archiefmateriaal van Endemol. Immers, het bedrijf heeft de rechten over nagenoeg alle producties die Joop van den Ende en John de Mol ooit maakte voor televisie, inclusief melancholische programma's uit de jaren 70 en 80 toen er nog geen commerciele televisie was."

Gezien de voorzichtige aanpak die John de Jong van RTL Nederland voorstond op het VECAI seminar lijkt me dit iets dat we in ieder geval niet op korte termijn hoeven te verwachten.