digitale kabeltelevisie

« Publieke Omroep start digitale themakanalen per 1 december Themakanalen »Chellomedia biedt samen met Canal+ op voetbal

01 december 2004

Uit het AD.nl;

canal plus logo"Chellomedia heeft samen met Canal+ op de voetbalrechten voor achter de decoder geboden. Beide mediabedrijven willen de live wedstrijden van onder andere Feyenoord, Ajax en PSV via de kabel van UPC en de satelliet van Canal Digitaal gaan uitzenden. ...

chello media logo'We zullen trachten voetbalrechten zo breed mogelijk te gaan uitzetten', verklaart Bert Holtkamp van UnitedGlobalCom (UGC), de moedermaatschappij van UPC, Chellomedia en Canal+. 'Dat betekent dat we niet alleen onze eigen merken willen gaan bedienen. Het kan ook zijn dat Essent of KPN Televisie via Chellomedia deze voetbalwedstrijden gaan uitzenden'."

Chello Media is onderdeel van UGC, net zoals UPC. Het voetbalkanaal valt ook onder Chello Media. Het lijkt er op dat UGC zijn grote concurrent voor de betaaltv-rechten heeft opgekocht.

Ik vraag me alleen af of bedrijven die een fusie/overname gepland hebben al samen mogen werken voordat die fusie goedgekeurd is.