digitale kabeltelevisie

« Ook koopmodel in Belgie Versatel als kabelboer? »Vanaf april 2005 digitale tv in IJsselstein en Benschop via Caiway

21 december 2004

logo caiwayVia MediaMagazine.nl;

Bij Cai IJsselstein is te lezen;

"Met kabelaar CAIWAY is in principe overeenstemming bereikt over de levering van een digitaal pakket in IJsselstein en Benschop. Het digitale pakket zal uit twee delen bestaan. Een basis pakket met ongeveer 48 digitale programma's, inclusief de huidige analoge programma's. Daarnaast een premiumpakket met nog eens ruim 40 nieuwe programma's. Voor de ontvangst is een digitale ontvanger nodig. Het analoge pakket blijven we, mogelijk iets gewijzigd door geven. Daardoor kunt u op andere toestellen in huis nog steeds het analoge pakket ontvangen. Dat is een voordeel ten opzichte van andere digitale pakketten, waarbij u maar 1 programma tegelijk beschikbaar heeft. De details en de prijs worden de komende tijd verder uitgewerkt."

De zin over 'andere digitale aanbieders' is een duidelijke sneer naar Digitenne/KPN TV. En niet waar, want bij KPN TV kun je voor hetzelfde abonnementsbedrag via max. 3 decoders kijken.

Volgens de VECAI heeft CAI IJsselstein 12.608 aansluitingen. CAI IJsselstein was één van de oprichters van Mediakabel, maar had sinds 1 november 2003 geen digitale TV meer, tot voor kort stond op hun site; "IJsselstein heeft geen eigen ontvangststation voor het ontvangen van radio- en televisiesignalen. De signalen worden betrokken vanuit Utrecht en wel van CASEMA en via de glasvezel doorgegeven aan IJsselstein. Internet gaat via Caiway. Het digitale pakket van Casema stopt per 1 november 2003. Wij vinden het jammer dat hiermee een stukje extra dienstverlening voor onze abonnees verdwijnt."