digitale kabeltelevisie

« Onderzoek; wat wil 'de' consument? Prijs 2e smartcard TV Home »CAIWAY ook naar Irdeto techniek

07 januari 2005

logo caiwayCaiway sluit zich aan bij Essent TV Home, Casema TVD, Multikabel en Nutsmaas voor wat betreft de gebruikte techniek, en het koopmodel. Tot nu toe was de gebruikte decoder bij Caiway een 'WAYPOINT 100', zonder dat uit de site duidelijk werd wat voor een apparaat dat is. Deze moest al wel gekocht worden. Met het gratis basispakket was Caiway de eerste in Nederland.

Nu staat bij caiway te lezen;

"CAIWAY levert de Samsung DCB-9401R DTV-ontvanger. Voor sommige abonnementen heeft u ook een smartcard nodig."

En bij de veelgestelde vragen;

"Momenteel ondersteunen wij de Nokia Mediamaster 119C, de Panasonic TU-DC30RD, de Philips DCR-2001 en de Samsung DCB9401R.". (Ik neem aan dat de Panasonic TU-DC40RD bedoeld wordt.)

In tegenstelling tot de andere aanbieders is bij Caiway voor het basispakket geen smartcard nodig. Deze zenders worden dus ongecodeerd doorgegeven. Bij de andere aanbieders moet ook voor het 'gratis' basispakket een smartcard gekocht en geregistreerd worden.