digitale kabeltelevisie

« Arrow Jazz i.p.v. Colorful Radio bij TV Home Wijziging kanaalnummers TV Home »Kabeltelevisie Brabant-Gelderland begint 1 juli met digitale TV

25 januari 2005

kbg logoIn De Gelderlander (registratie verplicht) een verhaaltje over de digitale TV van Kabeltelevisie Brabant - Gelderland (KBG). Niet veel dat we nog niet wisten; maar het lijkt er wel op dat KBG zelf het pakket samenstelt, en niet een 'kant en klaar' pakket overneemt van andere kabelaar.

"Kabelabonnees in de Maasdorpen, Horssen en Dreumel kunnen vanaf 1 juli digitaal televisiekijken. Stichting Kabeltelevisie Brabant - Gelderland (KBG) bereidt de digitalisering van het zenderpakket voor."

"In het Land van Maas en Waal verzorgt de stichting kabeltelevisie in Alphen, Maasbommel, Altforst, Appeltern, Horssen en Dreumel."

"Dit najaar wil KBG abonnees bovendien een plus- of premiumpakket kunnen aanbieden, naast het bestaande basispakket. Dat extra aanbod omvat circa veertig extra 'doelgroepzenders' ofwel sport-, muziek-, entertainment- of themaprogramma's."

"General-manager Gerard van der Linden van KBG kan nog niets zeggen over abonnementskosten of specifieke zenders. 'Over de laatste zijn we in onderhandeling met contentaanbieders. Als ik nu al zenders toezeg heb ik een slechte onderhandelingspositie.'