digitale kabeltelevisie

« Prijs 2e smartcard TV Home Kabeltelevisie Brabant-Gelderland begint half 2005 met digitale TV »Veel belangstelling decoders Casema TVD

11 januari 2005

tvd logoUit het Utrechts Nieuwsblad (registratie verplicht) Stormloop op decoders digitale televisie;

"Bij Media Markt, Staffhorst, BCC en andere elektronicazaken in de provincie is de vraag naar decoders voor digitale televisie overstelpend. Zeker sinds Casema schermt met een korting van 80 euro. Maar de decoder leveren is een ander verhaal. Voorlopig althans. Op 15 december begon Casema met de actie. De kabelexploitant verstrekt het digitale signaal gratis, maar zonder decoder geen beeld, en dat kost wel geld. Normaal gesproken 149 euro, maar wie voor 15 januari reageert, mag de Samsung- ontvanger plus het smartcardpakket hebben voor 69 euro."

"Casema bestelde in Japan 10.000 decoders. 'Op basis van ervaringscijfers,' zegt woordvoerder Vos. Dat bleek een verkeerde inschatting. Nog geen week later was alles uitverkocht. R. Bockmeulen van Staffhorst: 'In ons filiaal in Utrecht waren we er na één dag al doorheen. Het vervelende is dat ze daarna niet meer te leveren waren.'"

"Casema bestelde bij Samsung meteen nog eens 10.000 decoders, waarvan de helft pas vorige week aankwam en de rest nog eens veertien dagen op zich laat wachten."

"Vos: 'Vervelend. Met de winkeliers die aan onze actie meedoen hebben we een afspraak gemaakt. Klanten die voor 15 januari de decoder bestellen, behouden het recht op korting. Die gaan op een lijst.'

Natuurlijk ook in dit artikel de onzin-zin; 'De beeldkwaliteit is gelijk aan die van dvd.'. Ja, ook DVDs zijn er in diverse kwaliteiten, maar sommige digitale zenders zijn duidelijk slechter van beeld dan een fatsoenlijke DVD. Dat hoeft niet aan het kabelbedrijf te liggen, ook de zender kan in (te) lage kwaliteit aanleveren.