digitale kabeltelevisie

« Casema lost capaciteitsprobleem over 1.5 maand op 'Experts' twijfelen aan haalbaarheid plannen Versatel »Decoder gratis bij Caiway

16 februari 2005

logo caiwayUit een persbericht van Caiway;

"De kabelabonnees van CAIW kunnen binnenkort een gratis ontvanger aanvragen om voortaan digitaal hun televisieprogramma's te gaan bekijken. Zonder extra kosten is het basispakket, met digitaal beeld en geluid, dan voor iedereen die dat wil beschikbaar. Het basispakket wordt zelfs nog uitgebreid tot een 50-tal televisie- en radioprogramma’s. Het pakket is inbegrepen bij het CAIWAY RTV kabeltelevisieabonnement, dat in 2005 € 11,95 per maand blijft kosten."

"Voor elk toestel waar men digitaal televisie wil kijken is een DTV-ontvanger nodig. Voor toestellen waar dit niet wordt gewenst, of voor abonnees die geen gebruik willen maken van dit aanbod, blijft CAIW uiteraard gewoon analoge programma's leveren. Het bestaande pakket wordt, na uitlevering van de DTV-ontvangers, wel beperkt tot de 24 meest populaire televisiekanalen en 40 FM–radiozenders."

Caiway is hiermee de eerste die begint met de afbouw van het analoge zenderpakket. Op dit moment worden nog 42 televisiekanalen analoog doorgegeven.

Wie een tweede of derde decoder wil moet deze gewoon zelf kopen.

"De abonnees die de gratis digitale ontvanger ter waarde van € 149,- aanvragen, betalen alleen € 10,- verzend- en bezorgkosten. De DTV-ontvanger kan aangevraagd worden via een persoonlijke waardecheque in het blad 'ViaCAIW', dat in het voorjaar per post aan alle abonnees wordt toegestuurd."

"CAIW werkt al lange tijd samen met andere exploitanten, waaronder CAI-Harderwijk en Kabeltelevisie Brabant-Gelderland. CAIW zal de digitale programmasignalen aan genoemde netwerken gaan leveren. De betreffende exploitanten zullen hun abonnees eveneens een gratis digitale ontvanger aanbieden."

De kleine kabelbedrijven lopen nu duidelijk voorop. Caiway was de eerste waar het basispakket digitaal gratis was, en is tot nu toe de enige waar voor het basispakket geen smartcard nodig is.