digitale kabeltelevisie

« NMa wil fusie UPC en Canal+ onderzoeken RTL en SBS spelen hard tegen Versatel »Casema gestopt met doorgifte RTL Television

01 maart 2005

casema logoVia Casema site (met nieuwe vormgeving);

"Met ingang van 1 maart 2005 is de zender RTL Television niet meer beschikbaar via de Casema kabelnetten. Dit komt omdat Casema geen overeenstemming heeft bereikt met deze buitenlandse omroep. Hierdoor stopt Casema met uitzenden van deze zender zowel analoog als digitaal. Op dit kanaal verschijnt een tekst om de klanten hierover te informeren."

Overigens vertelde Rob van Esch (Voorzitter Vecai) vanmorgen op BN Radio dat de Vecai gisteren van de Buma een brief had gekregen dat ze geen toestemming meer hadden om Nederland 1 t/m 3 door te geven. En Medy van der Laan, staatssecretaris van Cultuur, heeft expliciet opdracht gegeven om deze zenders door te blijven geven. "Volgens Van der Laan kunnen de kabelmaatschappijen 'rekenen op een rechtszaak' als zij toch weigeren na 1 maart uit te zenden.'" (mediamagazine)