digitale kabeltelevisie

« Kijker van digitale tv raakt OOG kwijt NOS eist euro 10 mln van kabelsector voor tv »Kabel Noord komt met digitale TV (update)

29 maart 2005

kabel noord digitaalUit het VECAI journaal;

"Op 31 maart introduceert Kabel Noord het digitale kabeltelevisiepakket Kabel Noord Digitaal. Digitale televisie wordt de standaard televisiedienst van Kabel Noord. Kabel Noord biedt daarbij naast de bestaande radio- en televisiezenders nog eens 50 procent meer televisiezenders in digitale beeldkwaliteit. In het pakket zitten 45 televisiezenders en 37 radiozenders. Een aantal van de extra zenders zijn TCM, Arte, BBC World en ProSieben. Klanten behouden het analoge signaal waardoor men niet voor alle tv-toestellen in huis een aparte digitale ontvanger hoeft te kopen. Het Kabel Noord Digitaal Startpakket wordt aangeboden voor EUR 14,95 per maand."

Op de site van kabelnoord ontbreekt nog alle informatie, in een oud persbericht wordt nog beloofd dat digitale televisie in 2004 zal komen.

Update 30-3-2005

Bij de VECAI ook het persbericht . Het noemt dat er meerdere types ontvangers zijn (geen details) en dat een startpakket 14.95 kost. Geen vermelding van digitale pluspakketten, maar in het gratis basispakket o.a. TCM, Arte en ProSieben. Deze zenders zitten bijv. bij TV Home in het pluspakket.

Update 31-3-2005

Via Google komen we uit op Kabel Noord Digitaal, want op de site zelf is het niet doorgelinkt (of ik kan niet lezen...) Daar ook overzicht van de gebruikte decoders (inderdaad de bekende Irdeto2 decoders van Panasonic, Nokia en Samsung.) En een overzicht van de TV en radio zenders. In het TV aanbod ook lokale zenders als 'Nieuws TV', en bij de 37 (!) radiozenders regionale zenders als 'Rebecca FM Classic Rock', 'Waterstad FM' en 'Radio NL'.

Een pluspakket lijkt niet beschikbaar.