digitale kabeltelevisie

« Cinenova vervangen door Canal+ bij UPC en Multikabel Regulering en KPN »OLON en digitale pakketten

07 april 2005

olon logoIn het OLON Nieuws (OLON = Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland)aandacht voor lokale omroepen en de digitale kabel;

"Tijdens het overleg met het Commissariaat voor de Media stond ook de doorgifte van lokale omroepen in digitale basispakketten op de agenda. Het Commissariaat stelt zich op het standpunt dat als de netwerkbeheerder naast het digitale pakket het analoge pakket (inclusief lokale omroep) gewoon blijft doorgeven, de lokale omroep niet hoeft te worden opgenomen in het digitale pakket. Komt met het aanbieden van het digitale pakket het analoge pakket te vervallen, dan is er weer wel een doorgifteplicht. Dit laatste zal ongetwijfeld in de toekomst gebeuren. Veel omroepen hebben de laatste weken hun bezorgdheid uitgesproken over het feit dat ze niet opgenomen zijn in het digitale pakket."

"Op maandag 7 maart 2005 vond overleg plaats tussen OLON en KPN Digital TV. Gesproken werd over de mogelijkheid de programma's van publieke lokale omroepen door te geven in de digitale pakketten van KPN. Op donderdag 24 maart 2005 werd gesproken met Essent over deze en andere ontwikkelingen als de rechten en plichten bij een gemeentelijke herindeling en bij omroep voor meerdere gemeenten, frequentiewijzigingen en de verantwoordelijkheden als een lokale omroepen (alleen) via de ether uitzendt."