digitale kabeltelevisie

« Canal plus bij TV Home Cinenova stopt distributie via digitale kabel »VARA komt met vijf digitale kanalen

10 mei 2005

po_logo.gifO.a. via medialog; Uit de NRC (registratie verplicht) een gesprek met VARA voorzitter Vera Keur. Daarin wordt aangekondigd dat de VARA van plan is vijf themakanalen te beginnen, helaas zonder al te veel details.

"Onze opdracht is om nieuwe programmavormen te zoeken die voor jongere groepen kijkers aantrekkelijk zijn. De vorm waarin we nu informatie brengen, met een tafel en een presentator en een gast, kenden we al in de jaren '50. Met een dynamischer, journalistiek kwalitatieve aanpak moet je ook jongere kijkers kunnen trekken. Dan heb ik het niet over 18-25, maar laten we zeggen over 30 . Die willen heus informatie, maar zij stellen eisen aan de manier waarop ze worden toegesproken. We moeten bewegen, op zoek blijven naar die kijker en luisteraar. De VARA wil dit jaar vijf nieuwe digitale kanalen lanceren, onder meer gericht op jongeren. Daarin willen we jongeren zelf verslag laten doen van wat er in hun leefomgeving gebeurt. Ik wil weten hoe de Venrayse jongeren reageren op het extreem rechtse geluid uit hun omgeving. En zij willen het graag op hun manier vertellen."