digitale kabeltelevisie

« Versatel kiest voor satelliet Voetbalkanaal in pakket met Canal+ bij TV Home »Eerste drie VARA themakanalen dit jaar

17 juni 2005

Publieke OmroepVia Broadcast Magazine;

"De VARA heeft niet minder dan vijf digitale kanalen in voorbereiding. Dat bevestigt Wessel de Valk, hoofd nieuwe media bij de VARA, in Broadcast Magazine dat vandaag verschijnt. De Valk: 'Het eerste wordt eind september, begin oktober gelanceerd, het tweede en derde volgen voor het eind van het jaar. In 2005 zijn een consumentenkanaal, een cabaretkanaal en een VARA verzoekkanaal voorzien. In 2006 komen daar nog een wetenschapkanaal en een jongeren participatiekanaal bij. We zijn in gesprek met de TROS om te komen tot samenwerking op het consumentenkanaal en dat ziet er goed uit. Maar ook programma's van andere omroepen zijn daar goed denkbaar. We mikken nu op lancering per oktober. Ook bij de opzet van de andere initiatieven staat de VARA zeer zeker open voor samenwerking met andere omroepen en enkele gesprekken zijn al gaande. Uiteraard zullen al onze kanalen ook via Nederland4.nl bereikbaar zijn.' De Valk voegde daaraan toe dat 'we in de meeste gevallen zullen starten met bestaand materiaal, maar zeker ook speciaal voor de digitale kanalen programma's gaan maken.'"

Lees verder bij Broadcast Magazine