digitale kabeltelevisie

« Caiway: BBC, ARD en France2 niet analoog meer Gesprek TV Home »Minder analoog bij Telenet

30 juni 2005

telenetVia Planet Multimedia uit De Standaard; ook in België wordt het analoge pakket kleiner gemaakt.

"Telenet bood analoog een basispakket van 34 zenders, maar brengt dit terug naar 26 zenders. Wie de 34 zenders wil blijven ontvangen kan overstappen op digitaal en een decoder aanschaffen voor een eenmalige waarborgsom van 49 euro."

"De prijs voor het analoge standaardpakket blijft ondanks de vermindering van het aantal zenders toch staan op 12,95 euro. Dit is in strijd met de afspraak die Telenet destijds bij de overname van kabelnetten heeft gemaakt met de gemeentelijke aandeelhouders: voor elke vermindering met drie tv-kanalen zou de abonneeprijs met vijf procent omlaag gaan."

Verschil met de situatie bij de Nederlandse Caiway is dat Caiway de decoder gratis verstrekt, en bij Telenet moet deze apart gekocht (199 euro) worden.