digitale kabeltelevisie

« Kort geding Casema KPN Caiway: BBC, ARD en France2 niet analoog meer »Toestemming overname Canal+

29 juni 2005

canalpluslogo.gifVia BNR Nieuwsradio;

"Mediaconcern Liberty Global heeft van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) toestemming verkregen voor de overname van Canal in Nederland door dochter chellomedia. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf woensdag bekendgemaakt. De NMa heeft onvoorwaardelijk ingestemd met de transactie, zo laat Liberty Global weten."

"Chellomedia bereikte november vorig jaar een overeenkomst met Airbridge Investments en Greenfield Capital Partners over de acquisitie van de Canal -activiteiten in Nederland. De overnameprijs bedraagt euro 24,75 mln zonder schulden en cash."

"Partijen verwachten de transactie af te ronden in het derde kwartaal van 2005."