digitale kabeltelevisie

« SBS wil geld voor doorgifte themazenders Eerste drie VARA themakanalen dit jaar »Versatel kiest voor satelliet

15 juni 2005

versatel logoEen persbericht bij Canal Digitaal;

"Versatel Nederland B.V. kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met CanalDigitaal voor de distributie van Eredivisie voetbalwedstrijden voor de komende 3 seizoenen 2005-2008 via satelliet. Deze dienst wordt geleverd als een alternatief voor voetballiefhebbers die buiten het ADSL2 -dekkinggebied van Versatel wonen, maar die toch graag Versatel's verslaggeving van de Eredivisie volgen. Binnen Versatel's ADSL2 dekkingsgebied, zullen voetballiefhebbers Versatel's 20Mb ADSL2 aangeboden krijgen om Live Eredivisie voetbal te kunnen zien. De combinatie van satelliet- en ADSL2 -dekking garandeert dat alle voetballiefhebbers in Nederland vanaf augustus 2005 Live Eredivisie voetbalwedstrijden kunnen zien."

"Versatel's voetbalverslaggeving via satelliet heeft andere specificaties dan Versatel's voetbalproduct via ADSL 2+. Met de dienst via satelliet kan de abonnee gemiddeld 4 livewedstrijden per weekend bekijken. Alle andere wedstrijden worden ook via satelliet uitgezonden, maar niet live. Satellietabonnees zullen bepalen welke wedstrijden Versatel live zal uitzenden middels een stemmechanisme. [...] De prijs van voetbalverslaggeving via Versatel's satellietaanbod is 19,95 Euro per maand."

Via ADSL-2 kost het voetbal bij Versatel 39,95 per maand.

Op een andere pagina bij Canal Digital staat; "De uitzendingen van het live Eredivisie voetbal via CanalDigitaal zijn een alternatief voor de voetballiefhebbers die binnen en buiten het Versatel ADSL 2+ dekkingsgebied wonen.", maar dat zal wel een foutje zijn.

De lange termijn (3 jaar) dat het voetbal via satelliet aangeboden wordt valt op, het lijkt er op dat het netwerk van Versatel niet snel landelijke dekking zal leveren. Of Versatel wil op termijn ook het voetbal kunnen verkopen zonder gekoppelde ADSL, als de belangstelling tegen valt moeten de kosten toch terug verdiend worden.