digitale kabeltelevisie

« Europese Hof; NVOD is omroep Divitel levert Delta digitale televisie systeem »Versatel toch via kabel en Digitenne?

04 juni 2005

versatel logo

In Het Financieele Dagblad (registratie verplicht) het volgende bericht dat het verhaal van het AD van gisteren tegenspreekt;

"Versatel praat met kabelbedrijven en KPN-dochter Digitenne over het kopen van dekking in gebieden waar internet onvoldoende snel is voor live voetbal op televisie. Dat zeggen welingelichte bronnen."

Het AD stelde gisteren nog dat Versatel waarschijnlijk via de satelliet wilde gaan uitzenden.

Maar ook Digitenne alleen is niet voldoende;

"Als Versatel Digitenne nodig heeft voor extra bereik zou dit betekenen dat het een probleem heeft in de dichtbevolkte Randstad, het enige gebied waar Digitenne actief is. Buiten de Randstad is Versatel aangewezen op satelliet of kabel."

"Pikant is dat Digitenne voor 40% in handen is van KPN, Versatels grootste rivaal in de combinatieverkoop van telefonie, internet en televisie, ook wel 'triple play' genoemd."

"Naar verluidt wil Versatel een eigen voetbalkanaal verspreiden via Digitenne. Volgens een bron is exclusiviteit hangpunt in de onderhandelingen. Digitenne heeft groothandelsovereenkomsten voor digitale televisie met KPN en Scarlet. Als het voetbalkanaal van Versatel in het Digitenne-pakket komt, zijn de beelden niet langer exclusief."