digitale kabeltelevisie

« Casema verliest kort geding Voetbalkanaal wordt Sportkanaal »België naar één standaard?

15 juli 2005

interkabelOok in België is men het nog niet helemaal eens over hoe digitale TV het best aangepakt kan worden. IN•DI heeft eind 2004 gekozen voor het 'simpel zappen', waarbij dezelfde Irdeto-decoders als in Nederland gebruikt gaan worden. Kenmerk hiervan is geen interactiviteit, alleen een groot aanbod van zenders. De decoders worden via de retail te koop aangeboden.

Telenet als andere partij kiest voor interactief, en biedt zelf de decoders aan; huur voor de eenvoudige digibox, en huur of koop voor een digicorder met ingebouwde harde schijf. Deze digicorder komt pas later dit jaar op de markt.

telenetBroadband TV Nieuws weet nu te melden dat er overleg is tussen de partijen over een gemeenschapplijk aanbod; " De samenwerkende Vlaamse kabelmaatschappijen Interkabel belooft eind juli duidelijkheid te verschaffen over de uitbreiding van het aanbod aan digitale TV. Men onderhandelt met Telenet over een gemeenschappelijk digitaal aanbod. "

IN-DI heeft besloten om haar eigen digitale TV activiteiten voorlopig op een laag pitje te houden zolang de onderhandelingen met Telenet lopen.