digitale kabeltelevisie

« Nederlandse muziek themakanaal TV Oranje Harderwijk vanaf 1 oktober digitaal »KPN wil alleenzeggenschap Digitenne

09 augustus 2005

Logo KPNBij Planet Multimedia erg veel aandacht voor de kwartaalcijfers en plannen van KPN (dat toevallig ook eigenaar is van planet);

Het aantal klanten voor KPN Digitale TV (de naam waaronder KPN Digitenne verkoopt) groeide in het tweede kwartaal van 46.000 naar 70.000.

Over de plannen om Nozema over te nemen, en daarmee het belang in Digitenne te vergroten;

"KPN vindt het, zei bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer in een toevoeging, noodzakelijk om Nozema in te lijven teneinde over investeringen van Digitenne alleenzeggenschap te krijgen: 'De dekking van Digitenne willen we zo snel mogelijk landelijk maken. Met één krachtige aandeelhouder lukt dat sneller dan dat je in discussies daar meent te kunnen komen.'"

"Volgens Smits (financieel bestuurde) besparen consumenten nu al indirect veel geld dankzij Digitenne: 'De concurrentie heeft er toe geleid dat de kabelaars digitale televisie niet langer tegen een meerprijs aanbieden en dat ze de bedragen ineens, zoals voor de settopbox, omlaag gebracht hebben. Zonder concurrentie hadden ze dat nooit ingeslikt.'"

Verder gaat KPN eind van het jaar televisie over ADSL aanbieden, iets waar Versatel zondag al mee begint.