digitale kabeltelevisie

« Zo zag de Sagem update er uit KPN wil alleenzeggenschap Digitenne »Nederlandse muziek themakanaal TV Oranje

08 augustus 2005

tv oranje'Toevallig' duiken er op diverse fora en gastenboeken de laatste tijd berichten op over TV Oranje. Je zou bijna gaan denken aan een geplande campagne. TV Oranje gaat volgens hun site vanaf 1 oktober Nederlandse muziek "van pop tot rap en van cabaret tot klassiek" uitzenden. "Vrij van reclameblokken", maar gelukkig "met de mogelijkheid voor de liefhebber van interactieve sms-chats!"

Op de site zijn de logo's van UPC, Essent, Casema, Multikabel en Caiway te vinden. Dat suggereert dat doorgifte al geregeld is, maar dat is nog nergens bevestigd.

Dat wordt nog dringen op de markt voor nederlandstalige muziek, want MTV begint binnenkort met TMF NL. "TMF NL brengt Nederlands product van Pop tot Rock. Denk dus aan video’s van Kane, Anouk, Bløf, maar ook Frans Bauer en Marianne Weber."

Update 10-8-2005

Ondanks dat TV Oranje in hun gastenboek zegt dat er al een overeenkomst is, zegt TV Home dat ze nog in onderhandeling zijn.