digitale kabeltelevisie

« Regionale zenders bij Casema TVD TV Home nieuwsbrief »CAIW, voetbalkanaal uit premiumpakket

01 september 2005

logo caiwayIn het AD aandacht voor het verdwijnen van het voetbalkanaal (tegenwoordig sportkanaal geheten) uit het Premiumpakket van Caiway.

Per 1 september verdwijnt het voetbalkanaal uit het Premiumpakket van CAIW. Voetbalkanaal is vanaf nu onderdeel van Canal+ dat per maand 19,90 euro kost bij CAIW. Het Premiumpakket kost maandelijks 6,90 euro bovenop de prijs van het basispakket.

"Caiway-klanten die puur vanwege het voetbal een abonnement hebben genomen op het premiumpakket, kunnen volgens directeur Caiway Diensten Sikko de Graaf rekenen op een coulante regeling. 'Meteen kunnen stoppen met het premiumabonnement, hoewel het eigenlijk jaarcontracten zijn. Of korting op een abonnement op Canal+'. De prijs van het premiumpakket blijft 6,90 euro."

"De Graaf: 'Het voetbalkanaal is van Chello Media. We hadden een contract van een jaar en UPC, de eigenaar van Chello, heeft het Champions League voetbal nu ondergebracht bij Canal+ en daarvan kunnen wij niet apart het voetbal kopen en doorgeven. Canal+ is een format met een compleet pakket van onder meer sport, films.'"

Bij andere aanbieders (Casema, TV Home) werd voetbalkanaal het eerste jaar in het premiumpakket aangeboden, maar wel erbij vermeld dat dat maar voor één jaar was, en dat het daarna een apart betaalkanaal zou worden. Bij UPC was voetbalkanaal al een zender waarop een apart abonnement moest worden genomen.