digitale kabeltelevisie

« NMa: UPC en Casema maken geen misbruik van economische machtspositie NMa geeft oordeel over gemiddelde prijs van 11 euro »Gemeentebestuur Maassluis boos op CAIW

28 september 2005

logo caiwayDe (snelle) invoering van digitale kabelTV in Maassluis roept nogal wat weerstand op. Vanaf 6 september is in diverse gebieden waar CAIW het signaal levert het aantal analoge zenders verminderd van 44 naar 24. Abonnees konden tegen betaling van 10 euro verzendkosten een gratis decoder aanvragen. Het gratis digitale basispakket bij Caiway bevat nog wel alle zenders die eerst analoog te ontvangen waren.

De gemeenteraad van Maassluis heeft een brief gestuurd aan Caiway met het verzoek het analoge zenderaanbod weer te herstellen.

"De gemeenteraad concludeert in zijn brief, dat de kabelaar abonnees in wezen dwingt tot de overstap op digitale televisie. 'Met alle financiƫle en technische consequenties van dien.' De raad van Maassluis verzoekt CAIW daarom met klem het analoge zenderaanbod weer te herstellen. Dat werd immers met de helft teruggebracht. 'Zenders die voor velen interessant zijn, zijn vervallen.' Het steekt de gemeenteraad bovendien dat het abonnementstarief voor analoge kijkers gelijk is gebleven 'zodat in feite kan worden gesproken van een forse tariefsverhoging.'"

Het tarief bij bij Caiway is gelijk gebleven, en voor het digitale pakket hoeft niet extra betaald te worden, dus met een decoder kunnen alle kanalen nog bekeken worden. Maar inderdaad niet op een tweede toestel.

(Via AD.nl en Mediamagazine)