digitale kabeltelevisie

« NRC: verschillen van inzicht kabelbedrijven Zeeland vanaf 10 september digitaal »Media-Center met DVB-c ontvanger

05 september 2005

VHT meldt dat ze bezig zijn met een testfase voor digitale kabel tv. Als alles goedgekeurd wordt, is het straks mogelijk om een Media-Center (of eigen, al bestaande PC) uit te rusten met een digitale kabel tv ontvanger (DVB-c) die werkt met de huidige Irdeto-kaarten. VHT verkoopt complete systemen, maar ook aparte upgrade sets om een al bestaande PC te voorzien van een ontvangerkaart. Dit is niet gebaseerd op "Windows XP Media Center edition", maar op ShowShifter, wat een vergelijkbare functionaliteit heeft.

Eerste leveringen worden verwacht voor begin oktober, en de prijzen zullen vergelijkbaar zijn met die van satellietsystemen.