digitale kabeltelevisie

« Gemeentebestuur Maassluis boos op CAIW Nieuwe zenderlijst TV Home per 5 oktober »NMa geeft oordeel over gemiddelde prijs van 11 euro

29 september 2005

optaIn Trouw, Volkskrant en Volkskrant aandacht voor het spoeddebat gisteren in de 2e kamer over de onderoeken van NMa en OPTA naar de tarieven voor kabelTV.

Het debat ging vooral over de brief die OPTA naar de Europese Commissie wil sturen over het onderzoek naar prijzen. De kamer is het niet eens met de conclusie dat "De digitalisering van het (laatste deel) van het netwerk zelf" doorberekend mag worden aan alle abonnee's. De minister moest beloven de Opta om een dag uitstel te vragen voor het versturen van de brief. Vandaag wil de Kamer eerst van de Opta horen welke kosten precies bij tv-kijkers in rekening mogen worden gebracht.

NMa logoMaar het meest opvallende stukje in Trouw gaat over het NMa onderzoek dat gisteren bekend werd, en waarvan de conclusie was dat de prijzen niet onredelijk waren;

"Navraag leert dat de NMa niets zegt over de huidige, hoge prijs. Zij doelt op de gemiddelde prijs over de jaren 2000 tot en met 2005. Dat is ongeveer 11 euro. 'Of de 15,53 euro die UPC nu vraagt excessief is, kunnen we niet zeggen, want dat hebben we niet onderzocht', aldus de NMa."