digitale kabeltelevisie

« Nieuwe zenderlijst TV Home per 5 oktober Raceworld TV bij Caiway »Uitstel digitaal Harderwijk

30 september 2005

CAI HarderwijkCai Harderwijk heeft wat problemen om alle abonnees op tijd van een decoder te voorzien (als een dergelijke kleine kabelaar met 15.350 abonnees volgens de Vecai al logistieke problemen heeft, durft iemand dan te voorspellen hoeveel problemen UPC gaat krijgen met leveren?);

"De omschakeling naar digitaal is verschoven naar 10 oktober. Niet alle digitale ontvangers zullen in de maand september aangeboden zijn aan de abonnees in Harderwijk. Postcodes 3845 t/m 3849 krijgen de digitale ontvanger aangeboden tussen 29 september en 4 oktober."

Tot zover logisch, maar het volgende is wat vaag;

"Om ook deze abonnees in de gelegenheid te stellen de ontvanger aan te sluiten en in te stellen zal niet per 1 oktober worden omgeschakeld naar het volledige digitale pakket. Tot die tijd is het beperkte (vier kanalen) testpakket wel te ontvangen om de digitale ontvanger uit te kunnen testen."

Waarom zouden abonnees hun ontvanger niet meer kunnen aansluiten als het volledige pakket al aangeboden wordt? Dat zou betekenen dat er nooit meer abonnees bij zouden kunnen komen. Meer voor de hand ligt het om te denken dat het 'eerlijker' is om pas met het digitale pakket te beginnen als iedereen zijn decoder heeft ontvangen. En een zwartkijker zou kunnen denken dat Cai Harderwijk gewoon zelf zijn digitale pakket nog niet klaar heeft.

update 2-10-2005

Verder heeft Harderwijk net zoals IJsselstein problemen met het leveren van de smartcards, nodig voor het premiumpakket. In een brief aan de abonnees staat dat de cards niet voor 24 oktober geleverd kunnen worden. Als compensatie hoeft er tot 1 jan. 2006 geen abonnement voor het premiumpakket betaald te worden.