digitale kabeltelevisie

« Nieuwe zenders Casema TVD NMa: kabelprijzen niet 'buitensporig excessief' »3000 abonnees Delta digitaal

11 oktober 2005

delta logo"Drieduizend Zeeuwen hebben zich de afgelopen maand bij Delta aangemeld voor digitale televisie. Begin september introduceerde het bedrijf de nieuwe manier van televisie kijken. Het aantal aanmeldingen overtreft de verwachtingen van Delta."

Bij Delta is tot nu toe alleen aan gratis basisabonnement beschikbaar met daarin 49 TV-zenders (waaronder een aantal zenders die bij andere kabelbedrijven in een pluspakket zitten). Voor ontvangst van dit 'gratis' basispakket is wel een smart-card nodig. Volgens de VECAI heeft Delta 151.760 analoge aansluitingen, dus 2% marktaandeel in amper een maand.

"Het tekort aan decoders, die nodig zijn om digitale televisie te ontvangen, is opgelost. Bij de introductie waren bij veel winkels de decoders niet voorradig."

(Uit Omroep Zeeland Nieuws via Mediamagazine)