digitale kabeltelevisie

« Digitaal niet zonder problemen Omruil Sagem voor Samsung bij Casema »Casema uitbreiding niet voor Sagem decoder

15 oktober 2005

casema logoAanstaande maandag is er bij Casema een uitbreiding van het 'extra' pakket met zes zenders; MGM Movie Channel, North American Sports Network, BBC 3, BBC 4, Sailing Channel en ESPN Classic Sport. Het Turkse pakket wordt uitgebreid met twee zenders; NTV en STV. Maar voor de abonnee's van het eerste uur zullen deze zenders niet te zien zijn, volgens Dutchmedia; "De uitbreiding van de tv-zenders komende maandag zal niet voor Sagem-klanten beschikbaar zijn, zo bevestigt de woordvoerder." Alle kabelbedrijven, behalve UPC, die ooit Mr.Zap hebben doorgegeven met de Sagemdecoders zijn bezig met een migratie van het 'viaccess' toegangssysteem naar 'irdeto2'. Dat betekent dat de Sagemdecoders niet meer te gebruiken zijn. Voor de migratie van bestaande klanten zijn verschillende oplossingen gekozen; bij Multikabel konden klanten met een Sagem voor 35 euro een Panasonic kopen, en bij TV Home kregen Sagem bezitters een Samsung (soms een Nokia) gratis. Alleen Casema heeft nog niet duidelijk gemaakt hoe ze hun oude klanten tegemoet gaan komen, behalve door ze minder zenders te gaan aanbieden.

Maar Casema denkt op de goede weg te zitten, en aan het eind van het jaar 100.000 digitale abonnee's te hebben. "Eind september telde deze kabelaar circa 52000 digitale tv-klanten op 1,34 miljoen analoge abonnees (oftewel 3,9 %)."

Over het pluspakket dat kleiner is dan bijv dat van TV Home; "De reden waarom het aanbod van Casema ten opzichte van UPC en Essent Kabelcom iets kleiner is, is volgens Vos tegenover DutchMedia een resultante van een kosten/batenafweging. 'We krijgen geen klachten daarover', aldus de woordvoerder."

Bij Casema zitten in het extra pakket 31 zenders voor 7,50 per maand, bij TV Home 50 zenders voor 7,95 per maand.

Lees verder bij Dutchmedia