digitale kabeltelevisie

« KRO praat over themazenders Veendam bouwt eigen digitaal kopstation »Einde Sagem decoder bij Casema

27 oktober 2005

casema logoAls laatste kabelbedrijf in Nederland gaat nu ook Casema stoppen met het gebruiken van de Sagem decoder. Vanaf 1 november zullen de EPG en TV Mail niet meer werken, en na maart 2006 zal de decoder helemaal niet meer gebruikt kunnen worden.

De Sagem decoders die nu in gebruik zijn hebben abonnee's gratis gekregen toen in september 2004 het koopmodel werd ingevoerd.

Abonnee's die nu al een aanvullend pakket hebben krijgen eind november gratis een nieuwe Samsung decoder aangeboden. Abonnee's die nu alleen een gratis basisabonnement hebben krijgen een Samsung gratis als ze een jaarabonnement op een aanvullend pakket van minstens 7,50 per maand afsluiten.

Nieuwe kanalen die onlangs aan het pluspakket zijn toegevoegd zijn nu al niet meer te bekijken op de Sagem decoder. De reden daarvoor is volgens Casema "dat sagem een verouderd platform is en alle klanten met een pluspakket eind november een nieuwe ontvanger aangeboden krijgen."