digitale kabeltelevisie

« Tot 50 nieuwe tv-zenders voor eind 2006 HD PVR met tripple-tuner voor NTL »TV Home werkt aan HDTV

20 oktober 2005

tv home logoTerwijl Essent Kabelcom 500.000 internetabonnee's heeft komen er voorlopig geen nieuwe diensten op de Markt. Dat zegt directeur M. de Jong van Essent Kabelkom in De Twentsche Courant Tubantia.

"Achter de schermen wordt vooral gewerkt aan de verbetering van de bestaande diensten als TV Home en kabel-internet. De introductie van HD-tv (hoge definitie-tv) zal mogelijk het eerste nieuwe wapenfeit worden. Het HD-beeld is vele malen scherper dan het huidige. Essent is daarbij echter ook afhankelijk van fabrikanten als Philips die met een goede decoder op de markt moeten komen. 'Ondertussen werken we wel voorzichtig door aan een klein HD-tv pakket', aldus De Jong. In dat geval wordt vermoedelijk het WK-voetbal volgend jaar als eerste in HD uitgezonden."

Lees verder bij De Twentsche Courant Tubantia (registratie verplicht)