digitale kabeltelevisie

« Einde conflict Veendam en Essent Private Gold en Spice Platinum samengevoegd »Cai Harderwijk tevreden over omschakeling

15 november 2005

CAI HarderwijkDirecteur Jaap Mook van de stichting Cai Harderwijk is tevreden over de omschakeling naar digitaal. Dat de 15.500 abonnees in totaal 2.000 keer belden met de CAI (waarvan 1.500 keer met de helpdesk) was niet ingepland, maar "‘Iets nieuws roept altijd vragen op’, relativeert directeur Jaap Mook de kritiek".

In oktober hadden bestuur en directie al toegegeven dat er meer problemen waren dan verwacht, vooral voor oudere abonnee's. Daar kwam nog bij dat door de verhuizing van de analoge kanalen naar de S-band deze op oudere televisies vaak niet te ontvangen waren. En daarop ontbreekt ook een SCART aansluiting, dus aansluiten van de decoder ging ook niet. "De cai-directeur blijft er echter bij dat het installeren van de gratis ontvangstkastjes op de televisie ‘een fluitje van een cent is’ en te vergelijken is met het aansluiten van een video-recorder."

En dat is iets wat veel mensen graag overlaten aan de installateur als ze een videorecorder kopen.

"Volgens Mook deden de problemen zich vooral voor bij het aansluiten van randapparatuur als dvd-spelers, videorecorders en home cinema sets. Hij voegt er meteen aan toe dat dit de Cai niet in de schoenen te schuiven valt. Omdat dit soort apparatuur van allerlei fabrikaat is, was het ondoenlijk om daarbij een sluitende gebruiksaanwijzing te leveren."

Sinds afgelopen vrijdag is ook TV Gelderland digitaal te ontvangen in Harderwijk; "Voor Omroep Gelderland moest een aparte voorziening worden getroffen omdat deze zender niet te ontvangen is door de Cai Naaldwijk, die Harderwijk de signalen levert."

Bron De Stentor via Mediamagazine