digitale kabeltelevisie

« Versatel voetbal 23.000 kijkers Antwoord kamervragen AVRO Dier en Natuur »Kabel wil snel Tweede Kamer kanaal

04 november 2005

vecai logoDe kabelbedrijven willen de vergaderingen van de tweede kamer rechtstreeks gaan uitzenden via digitale televisie. Dit meldt Broadband TV Nieuws. De tweede kamer vergaderingen (plenair en commissies) zijn al met video op internet beschikbaar.

"VECAI directeur Rob van Esch heeft eind oktober een brief geschreven aan Kamer voorzitter Weisglas om de zaak te bespoedigen. Al enige maanden heeft men contact met de afdeling voorlichting van de Kamer, maar dit heeft nog niet geleid tot concrete resultaten. Op dit moment maakt de kamer al videobeelden van de vergaderingen en het is relatief makkelijk dit signaal, het video equivalent van de Tweede Kamer audiolijn, in te spijzen in de kabelnetten. Hiermee zouden de bijeenkomsten van de Kamer onverkort en zonder commentaar in de huiskamer komen. Enige tijd geleden lanceerde het kabinet al een plan om te komen tot een Nederlands parlementair kanaal. In vele landen bestaat aleen dergelijke dienst, onder andere C-Span in de USA en ook in vele Europese landen (Frankrijk,Groot-Brittanniƫ, Italiƫ, Luxemburg). De rechtstreekse feed vanuit de kamer zou een eerste aanzet kunnen zijn. Van Esch hoopt dat de kabelbedrijven al na het Kerstreces met deze doorgifte te kunnen beginnen. Mits de Kamer meewerkt."

In de zenderoverzichten van CAIW en Cai Harderwijk is Tweede Kamer TV al opgenomen als "Wordt verwacht".

Lees verder via Broadband TV Nieuws