digitale kabeltelevisie

« Steun voor OPTA TV Home 100.000 abonnees »Commotie overname Nozema door KPN

08 december 2005

Logo KPNEnkele providers, de Vecai, Satelliet Platform en enkele andere partijen vragen in een open brief aan de ministers Zalm en Brinkhorst om de overname van Nozema door KPN tegen te houden. "De overname van Nozema door KPN is slecht voor de BV Nederland, de consument en de markt zelf", zo stellen zij in de brief. Volgens de partijen schept de Staat door de overname toe te staan 'een de facto monopolie voor een al dominante partij'.

De ministers hebben in een eigen brief aan de kamer aangegeven waarom KPN nu wel een meerderheid in Digtenne mag krijgen (een van de grootste problemen bij de overname);

"Brinkhorst zegt dat hij ‘zijn mening heeft bijgesteld’, omdat toen nog de vrees bestond dat KPN alleen op Digitenne uit was om een lastige concurrent uit te schakelen. KPN heeft immers ook de koperdraad van de vaste telefoon in handen en daarmee kunnen ook tv-beelden worden getransporteerd. Inmiddels is Brinkhorst gebleken dat KPN bereid is volop te investeren in Digitenne."

Bronnen: Volkskrant, Planet Multimedia, webwereld