digitale kabeltelevisie

« Harderwijk houdt MTV Steun voor OPTA »KPN neemt Nozema Services over

02 december 2005

Logo KPNHet ministerie van Financiën gaat voorlopig exclusief in onderhandeling met KPN over de verkoop van Nozema Services. Dat is besloten in een principe-akkoord. KPN biedt 75 miljoen euro.

"Nozema is voor 40 procent eigenaar van Digitenne. KPN was dat al voor eveneens 40 procent, het bedrijf vergroot met de overname het aandeel in het digitale ethernet van Digitenne dus van 40 naar 80 procent. Dat is belangrijk voor een snellere groei van KPN TV. Voor uitbereiding van de infrastructuur was KPN afhankelijk van andere aandeelhouders van Nozema. Zij hadden gezamenlijk nog een meerderheid en toonden minder bereidheid tot investering."

Op dit moment heeft Digitenne 60.000 klanten, en KPN TV (zelfde signaal onder KPN vlag) heeft er 100.000.

"KPN wil ook de aandelen in Digitenne van de publieke omroep (NOB, 10 procent) en de commerciële omroepen (Cahanoves, 10 procent) overnemen."

De VVD heeft om een spoeddebat gevraagd, en Planet Multimedia heeft een verklaring; "De VVD is traditioneel de partij die de belangen van de tv-kabelexploitanten behartigt. Er zijn korte lijnen met de Vecai, de club van kabelexploitanten."

Bron: Planet Multimedia