digitale kabeltelevisie

« Prijsverhoging TV Digitaal Extra van @Home IPTV-kanalen PSV, Ajax en Feyenoord bij KPN »Handleiding Samsung HD decoder online

17 april 2006

samsung DCB H360R EPGSamsung heeft de handleiding voor de DCB H360R HDTV decoder online gezet. Uit de screendumps valt op te maken dat het hier gaat om het model voor de nederlandse markt, de zenderlijsten komen bijv. overeen met de volgorde van zenders bij @Home. Toch is er duidelijk nog wat bewerkt aan de plaatjes, als voorbeeld van de EPG wordt de zender Nick Jr. gebruikt, maar het programma dat in de EPG zichtbaar is is 'Friends'. Iets dat Nick Jr. echt niet uitzendt.


samsung DCB H360R EPGEn dat de toelichting op het programma in het Frans geschreven is lijkt me ook niet echt logisch.

De plaatjes zijn in ieder geval leuk om een indruk van de decoder te krijgen, ik hoop alleen dat de Nederlandse tekst nog een review krijgt, want het volgende stukje in "3.3 Media Instellen" kan iets duidelijker; "Stel de Digital Out: Dolby Digital, PCM. Dolby Digital: Wanneer gelesecteerde de auto dolby is, output het Digitale signaal Dolby Digital eerst. PCM: Toen de auto dolby selecteerde, output het PCM signaal eerst."


teletext DCB H360RTeletekst via de TV kijken is met deze decoder niet mogelijk; "Als de aangesloten tv een teletekstfunctie bevat, wordt deze functie niet ondersteund. De HD-ontvanger ondersteunt de Teletext VBIfunctie niet."Je moet teletext dus via de decoder kijken. En de Samsung heeft net de eigenschap dat aan de rand van het beeld een deel van het TV-programma zichtbaar blijft.

Bron: tvhomeforum