digitale kabeltelevisie

« Twee PVRs op komst voor @Home Kan het allemaal met kabel digitaal? »NOS komt met digitaal parlementair kanaal

10 mei 2006

publieke omroep logoDe publieke omroep kondigt weer eens aan met een parlementair kanaal te komen. Kijkers met een digitaal tv-abonnement kunnen daarop debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer volgen. In december 2004 kondigde Harm Bruins Slot aan dat de Publieke Omroep in januari 2005 wilde beginnen met een parlementair kanaal.

Het is de bedoeling dat het kanaal 1 september start, aldus NOS-directeur Gerard Dielessen dinsdag. Nu al zijn debatten te volgen via de internetpagina van de Tweede Kamer. De NOS biedt de rechtstreekse beelden aan voor internet èn televisie, digitale televisie wel te verstaan. De kijker ziet voorlopig de vergadering die de NOS het meest belangrijk vindt, maar moet in de toekomst die keuze zelf kunnen maken. Waarschijnlijk worden alleen de meest bepalende debatten voorzien van commentaar.

De NOS heeft al een digitaal nieuwskanaal. Dat wordt nu gevuld met herhalingen van nieuwsuitzendingen, maar moet in de toekomst ook worden ingezet bij calamiteiten, aldus hoofdredacteur NOS Nieuws Hans Laroes.

Bron: Telegraaf (via Mediamagazine)