digitale kabeltelevisie

« Themakanaal Megajobs NOS komt met digitaal parlementair kanaal »Twee PVRs op komst voor @Home

09 mei 2006

siemensM750.jpgBinnenkort komen er voor @Home digitale televisie twee modellen Personal Video Recorder op de markt. Er was al bekend dat er een Samsung DCB-P850RS met ingebouwde harde schijf aan komt, die wat betreft uiterlijk erg lijkt op de HD-decoder. Verder komt er ook een PVR van Siemens, de Siemens M750 C IR zonder ingebouwde harde schijf, maar wel met twee tuners. Een harde schijf kan via USB aangesloten worden. Daarmee is de box ook geschikt om muziek of video vanaf de computer af te spelen.

"Jeroen Brouwers van Essent verwacht eind juni of begin juli recorders van zowel Siemens als Samsung klaar te hebben: "Momenteel zijn we druk bezig met het testen van alle software en opstellen van de specificaties waaraan de apparaten moeten gaan voldoen. Onze labtesten met het product van Siemens zijn zo goed als afgerond, volgende week starten we met de fieldtests. De Samsung-recorder bevindt zich nog middenin de labtest-fase." Volgens mij moet je specificaties opstellen voor je gaat bouwen, en niet pas als je al aan het testen bent, maar dat komt in de werkelijkheid helaas vaker voor...(sorry, persoonlijke frustratie, moest er even uit.)

Geen van beide modellen is geschikt om HDTV mee te kijken of op te nemen. Zie hier het persbericht van Siemens.

Lees verder bij : Telecomwereld, gevonden via TVHomeForum