digitale kabeltelevisie

« Herbert Blankesteijn Het NOB en het WK in HDTV »Kabelnet CAI-IJsselstein verkocht aan CAIW

26 juni 2006

logo caiwayDe Stichting CAI-IJsselstein (SCAIJ) en CAIW hebben overeen-stemming bereikt over de overname op 1 juli 2006 van de kabelnetwerken van SCAIJ en de exploitatie daarvan door CAIW te Naaldwijk.

SCAIJ beheert de kabelnetwerken in IJsselstein en Benschop en werkt als sinds 1997 samen met CAIW bij het aanbieden van internet via de kabel aan haar 13.500 abonnees. In 2005 is SCAIJ ge-start met digitale televisie, waarvoor de programmasignalen ook door CAIW worden geleverd.

Het bestuur van SCAIJ heeft onlangs geconstateerd dat de speelruimte voor wat betreft het aanbod aan de klanten steeds beperkter wordt. Daarbij wordt, gezien de actuele en verwachte ontwikke-lingen binnen de kabelbranche, schaalgrootte voor kabelexploitatie steeds belangrijker. Door de verkoop van SCAIJ aan CAIW blijven de abonnees in IJsselstein en Benschop ook in de toekomst verzekerd van een eigentijds, innovatief en redelijk geprijsd pakket van media- en communicatie-diensten.

CAIW zal het netwerk van SCAIJ zo spoedig mogelijk opnemen in het al bestaande CAIW-netwerk. Daarna kunnen de abonnees gebruik maken van dezelfde omroep-, internet- en telefoniediensten zoals die voor de overige abonnees van CAIW al beschikbaar zijn. Ook de maandtarieven en vergoedingen voor eenmalige diensten worden na de overname gelijk aan de tarieven van CAIW. Wel is afgesproken dat voor bestaande abonnees van SCAIJ tot 2007 het tarief voor de basis- kabelaansluiting wordt gehandhaafd op € 11,15 per maand.

Eind Mei nam CAIW ook al Schiedams kabelbedrijf ONS CAI met 34.574 abonnees over.

Bron: CAI IJsselstein