digitale kabeltelevisie

« Cultureel themakanaal VPRO gaat Cultura heten Themakanaal MTV Brand New »Geen samenwerking Telenet en Interkabel

21 juli 2006

interkabelDe gesprekken tussen Telenet en Interkabel over een samenwerking voor interactieve digitale tv zijn na anderhalf jaar op niets uitgedraaid. Dat schrijft vrtnieuws Telenet Digital TV loopt zowat 250.000 potentiële klanten mis. "Het voorstel van Telenet was kwalitatief en financieel onvoldoende", meldt Interkabel. Interkabel is de koepel van vier Vlaamse kabelmaatschappijen en telt in totaal 800.000 klanten. Telenet huurt de lijnen van Interkabel om een derde van de Interkabel-klanten te voorzien van internet en telefonie.

telenetIn België (Vlaanderen om precies te zijn) worden ook twee standaarden gebruikt. INDI (Interkabel) heeft gekozen voor de Irdeto decoders zoals ook in Nederland gebruikt worden, dus zonder interaktieve toepassingen. Telenet kiest wel voor interactiviteit.

Interkabel reageert verbaasd op de berichten over het afspringen van de onderhandelingen met Telenet. "Telenet heeft de onderhandelingen eenzijdig beëindigd", zegt Interkabel. "Twee weken geleden deed Telenet een laatste voorstel, waarmee we onmogelijk konden instemmen. Zowel financieel als op het gebied van het garanderen van kijkerskwaliteit was dit voorstel niet verdedigbaar voor ons. Interkabel wil wel nog verder praten."

Bij Interkabel zitten kwaliteitszenders als CNN, Arte, Eurosport en BBC World in het basispakket. Bij Telenet is dat niet het geval.

Bron: vrtnieuws.net via Medianed